Marisa Beretta
Marisa Beretta fotografie Haarlem 0641427698

Marisa Beretta (1969)

info@marisaberetta.nl
06 41427698

Haarlem, lid DuPho

Werkend vanuit een sterk journalistiek verleden; ANP, GPD, Haarlems Dagblad ben ik gespecialiseerd in het snel werken op locatie. In 2002 ontving ik de 2e prijs in de categorie Kunst en Cultuur bij de Zilveren Camera.
Mensen die niet iedere dag gefotografeerd worden, jongeren en kinderen, daar werk ik graag mee. Zowel in reportages als portretten. Ik werk het liefst op het raakvlak samenleving/kunst/fotografie.

Opdrachtgevers in 2017 waren o.a. Gemeente Haarlem, CNVO, SEIN, welzijnsorganisatie Dock.

Naast het werken in opdracht laat ik mijn liefde voor kunst, fotografie en welzijn samenkomen in (zelf geïnitieerde) projecten. Aan de hand van een thema pak ik een onderwerp projectmatig aan. In 2018 voer ik binnen het programma ‘Haarlems Goud’ een intergenerationeel fotoproject uit in Haarlem in het kader van Age Friendly Cultural Cities, mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het Fonds Cultuurparticipatie. In dit project word ik gesponsord door Nikon.
Ik exposeerde onder andere in de Vishal Haarlem, en het Zaans Museum.

In het bezit van een 1e graads lesbevoegdheid tekenen, en een BIK certificaat geef ik ook workshops aan kinderen in het PO en VO zie www.planbeeld.nl. Kunst, fotografie en de samenleving komen samen in zelf geïnitieerde projecten. Aan de hand van een thema pak ik een onderwerp projectmatig aan.